LEGUME, FRUCTE
February 6, 2024OUĂ, LACTATE
February 6, 2024Mierea de albine este recunoscută de mii de ani pentru beneficiile pe care le aduce pentru sănătate, fiind consacrată drept un remediu naturist încă din Egiptul Antic. Aceasta este cel mai puternic energizant natural, deoarece, în compoziția, sa se găsesc carbohidrați, fructoză și glucoză. Datorită compoziției sale poate înlocui cu succes zahărul. Un alt avantaj al consumului de miere este efectul antibacterian pe care aceasta îl are atât în problemele interne ale organismului, cât și în cele externe. Astfel, ajută la vindecarea gastritelor și la întărirea sistemului imunitar, protejând organismul împotriva alergiilor de sezon. Poate fi utilizată extern pentru hidratarea pielii, dar și pentru vindecarea rănilor. Mierea de albine poate fi polifloră, făcută din mai multe tipuri de flori sau monofloră, făcută dintr-un singur tip de flori, gustul fiind diferit în funcție de acest lucru. Culoarea mierii poate varia de la alb la maro închis. Beneficiile mierii sunt multiple. Producătorii de miere din zona Marghita vor avea condiţii optime pentru vânzarea produselor, iar locuitorii oraşului Marghita vor avea acces la miere de calitate. Acest lucru va fi posibil după construirea Centrului de Antreprenoriat și Instruire Agricolă și Agroalimentară în Marghita.