A ROHU-359 projektA foglalkoztatási ráta és az üzleti környezet javításának integrált megközelítésének elősegítése a Marghita és a Berettyóújfalui kistérség szintjén.
A projekt az Interreg V-A Románia-Magyarország Program keretében valósul meg


Az Európai Unió, az Európai Regionális Fejlesztési Alapon keresztül finanszírozza, a programban részt vevő partnerországok, Románia és Magyarország társfinanszírozásában

2.615.165,66Euro

Teljes költségvetés

2.222.890,81Euro

FEDR

Utolsó hírek

This is the title

MARGHITA HAGYOMÁNY 1376 ÓTA

1376-ban Nagy Ludovic magyar király vásártartási jogot adományozott Margitának, aminek köszönhetően a város gazdasági fejlődést élt át, fontos vásárré vált.

1800 után lényeges változások következtek be a helység gazdasági és társadalmi életében. Növekszik a gyártók száma, diverzifikálódik a termelés, hetente tartanak vásárokat. A pénteket ekkor piacnappá határozták meg.

A projekt révén korszerűsödik az agrárpiac, a térség mezőgazdasági termelői optimális feltételeket biztosítanak termékeik értékesítéséhez, a margitai lakosok pedig friss mezőgazdasági termékekhez jutnak hozzá.


TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

1376


VÁSÁR LEHETŐSÉG

1967


MARGHITA VÁROSSÁ VÁLÁS

2003


MARGHITA FEJLŐDIK ÉS ÖNKORMÁNYZAT LESZ

2022


AZ AGRÁR-ÉLELMISZER PIAC MODERNIZÁLÁSA
 

HAGYOMÁNYOS TERMÉKEINK


100% BIO termékek

Zöldségek, gyümölcsök

Változatos romániai mezőgazdasági termékek: alma, körte, cseresznye, eper, szilva, cseresznye, burgonya, paradicsom, káposzta, paprika, padlizsán és még sok más.


TOVÁBBI INFORMÁCIÓ
Román méhméz

Méhméz, méhészet

100%-ban természetes méz, román termelés. Változatos választék: nyers méhméz, lépek, propolisz, kaptár, méhsejt, méz, méhek, viasz.


TOVÁBBI INFORMÁCIÓ
100%-ban természetes termékek

Tojás, tejtermék

Természetes sajtok, hagyományos román receptek szerint, hozzáadott anyagok nélkül. Vidéki tojás, sajt, tej és sok más friss termék közvetlenül a helyi termelők gazdaságából.


TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Partnerség egy jobb jövőért

www.interreg-rohu.eu