MIERE DE ALBINE, APICOLE
February 6, 2024Ouăle sunt un aliment aproape perfect. Sunt hrănitoare şi versatile, se pot mânca ca atare la micul dejun, prânz sau cină şi, de asemenea, sunt indispensabile pentru aproape tot ce presupune coacere. Ouăle de găină sunt cele mai populare ouă consumate. Oul rămâne un produs alimentar de înaltă calitate nutrițională pentru adulți, inclusiv bătrâni și copii, și este consumat pe scară largă în întreaga lume. În paralel, există dovezi convingătoare că oul conține, de asemenea, mulți compuși bioactivi încă neexplorați, care pot fi de mare interes în prevenirea și vindecarea bolilor. Lactatele fac parte din cultura culinară a românilor de mii de ani, iar cu timpul s-au dezvoltat diverse metode de colectare și procesare a laptelui pentru obținerea unor produse precum cașul, smântâna, cașcavalul sau iaurtul. Produsele lactate sunt bogate în calciu, proteine, vitamina D și alți nutrienți, ceea ce contribuie la menținerea oaselor puternice și la controlul tensiunii arteriale. Pe de altă parte, lactatele făcute din lapte de calitate care provin de la producători locali ori ferme de familie, sunt mai bogate în nutrienți, mai gustoase, mai consistente, mai sănătoase. Motivul este hrănirea animalelor cu iarbă și fân, libertatea de mișcare și mediul în care trăiesc. Producătorii din zonă vor avea condiţii optime pentru vânzarea produselor, iar locuitorii oraşului Marghita vor avea acces la ouă şi lactate proaspete. Acest lucru va fi posibil după construirea Centrului de Antreprenoriat și Instruire Agricolă și Agroalimentară în Marghita.